Duelul dintre Zalău şi Roman continuă la Federaţia Română de Handbal

Gheorghe Tadici contestă dreptul de participare al echipei CSM Roman în Liga Naţională, invocând faptul că acest club joacă pe două Certificare de Identitate Sportivă, unul în campionatul intern, altul în cupele europene

Partida dintre HC Zalău şi CSM Roman, din cadrul etapei a V-a, încheiată cu scorul de 24 – 24, a început cu o întârziere de aproximativ 10 minute. Managerul formaţiei zălăuane, Gheorghe Tadici, a depus o contestaţie înaintea partidei, în care, clubul zălăuan a contestat dreptul de participare a echipei CSM Roman în Liga Naţională.
Tadici susţine că „CSM Roman este ilegal în Liga Naţională. Înscrierea s-a făcut cu acte false, cu tabele depuse conform cărora nu au obligaţii faţă de jucătoare şi de corpul tehnic, ceea ce nu este adevărat, iar Federaţia a acceptat acest lucru”.
Clubul din Roman şi-a schimbat CIS-ul (Certificat de Identitate Sportivă) în această vară, HCM s-a transformat în CSM, iar Federaţia a acceptat modificarea şi totodată participarea echipei în noul sezon.
„Romanul joacă pe două CIS-uri”, unul în Cupa EHF, iar altul în Liga Naţională. Când s-a făcut trecerea de la HCM la CSM, în şedinţa din 27 iulie, Consiliul Local Roman a motivat că nu mai poate subvenţiona HCM. CSM Roman este, însă, tot al Primăriei”, a mai precizat Tadici, care consideră că s-au întâmplat prea multe cazuri de acest gen în Românânia, incluzându-le pe cele de la Vâlcea, unde HCM a intrat direct în Ligă în locul Oltchimului sau cel de la Constanţa. „Trebuie să se termine odată cu chestii de acest gen”, spune managerul Zalăului.
Mihai Bocan, secretarul general al Federaţiei Române de Handbal, a declarat pentru prosport.ro că trecerea echipei din Roman de pe un CIS pe altul s-a făcut conform regulamentelor FRH.
„Este dreptul profesorului Tadici să facă această contestaţie. Este o hotărâre a Consiliului de Administraţie al FRH, care a consfinţit participarea sub denumirea de CSM în Liga Naţională, avem confirmare şi de la EHF”, spune oficialul Federaţiei.
Contestaţie depusă de tehnicianul zălăuan înaintea jocului de săptămâna trecută pare să nu fie numai o „strategie a profesorului Tadici”, cum au caracterizat-o oficialii echipei vizitatoare, atâta timp cât fostul antrenor al Romanului, Florentin Pera, dar şi o serie dintre jucătoarele care au evoluat anul trecut la acest club, precum Druţu, Polocoşer, Gherman sau Duicu, nu au semnat acel tabel prezentat în luna iunie de echipa din Roman la Federaţie. Există zvonuri potrivit cărora, o parte dintre semnăturile de pe acel tabel ar fi false, iar în aceste condiţii, se înţelege demersul făcut de Tadici împotriva clubului din Roman.
Gheorghe Tadici a ţinut să precizeze că „Federaţia Europeană de Handbal nu ar admite participarea clubului CSM Roman în cupele europene, decât dacă a fost invocată o schimbare a denumirii, nicidecum dacă ar fi vorba despre două cluburi diferite. Participarea în cupele europene se face pe baza rezultatelor înregistrate de club cu un sezon înainte. Este evident că CSM Roman nu a participat în ediţia 2015 – 2016 a Ligii Naţionale”.
Dacă Federaţia va da câştig de cauză clubului HC Zalău, CSM Roman ar urma să piardă toate partidele din acest sezon cu scorul de 0 – 10 şi să fie penalizată. Gheorghe Tadici aşteaptă răspunsul forului român de specialitate, însă, pare dispus să ceară sprijin şi Federaţiei Europene de Handbal.

6 Thoughts to “Duelul dintre Zalău şi Roman continuă la Federaţia Română de Handbal”

  1. Tadici nu o sa lase federatia sa musamalizeze propria lor eroare din superficialitate si o sa se adreseze EHF ului. Fiti siguri de asta…

  2. Departe de a se fi incheiat aceasta contestatie! Tadici merge pana in panzele albe….chiar dincolo de EHF…

  3. Anonim

    Pai normal ca va merge mai departe. poate face, sa scrie pe autocarul celor de la Roman-HC Zalau sau pe indicatoarele rutiere din vecinatatea Romanului- >>ie Roman. Asta poate face

  4. Anonim

    Numa asa poate tadici sa castige ca altcumva sunt varza nu vede ca jucatoarele nu joca nimika nu a venit nici o jucatoare de la oltchim cand sa desfintat echipa toate au plecat la baia mare acuma la braila si la craiova au mers

  5. Pe ce bani sa ia jucatoare de la Oltchim sau Baia Mare ? Stii ce vorbesti? Cat costa 2jucatoare? Cat toata echipa HCZalau! Platiti voi ? Ce aberatii!

  6. Teo

    Ce vorbiti? Poate vise de noapte,cu jucatoare de la Oltchim de mii si mii de euro

Leave a Comment